Als freelancer aan de slag via CrossCast? Klik hier

Werken met freelancers | Agile talent

De wereld verandert sneller dan het Belgische weer. Als onderneming moet je voortdurend mee vernieuwen. Hoe maak je je organisatie agile of wendbaar? Onder andere door te werken met freelancers. Met extern agile talent schakel je snel en flexibel experts in die jouw competitiviteit aanscherpen. Waarom wordt agile talent de toekomst? Wat drijft meer en meer mensen om te freelancen? En hoe vinden freelancers en bedrijven elkaar?

Waarom agile talent een noodzaak wordt

Vroeger moest je vooral innovatief zijn als je technische snufjes produceerde. Vandaag vereist haast elke sector een groot aanpassingsvermogen. De economische onzekerheid en globalisering dwingen je om snel in te pikken op veranderingen en steeds te vernieuwen. Je moet als organisatie agile of wendbaar zijn – stabiel en tegelijk dynamisch. Dat vraagt een vernieuwde bedrijfscultuur, waarbij je de customer delight of de ‘verrukking’ van de klant altijd op de eerste plaats zet.

Hoe je je klanten delighted krijgt? Voor een groot deel door de juiste mensen op de juiste plaats in te zetten. Ook daar combineer je als agile organisatie stabiliteit met dynamiek. Je kunt bijvoorbeeld je vaste team af en toe versterken door te werken met freelancers. Soms heb je nu eenmaal nood aan meer mankracht, extra expertise, of een frisse kijk op de zaken. Die tijdelijke hulp door wendbaar of agile talent maakt dan het verschil.

Werken met freelancers: troef voor je onderneming

  • Denk maar eens aan de concrete voordelen van agile talent:
  • Je kiest de mensen in functie van je project. Zo haal je exact de expertise in huis die je nodig hebt.
  • Je bent gewapend tegen de grillen van de markt. Je speelt sneller in op nieuwe tendensen. En geeft je vaste werkkrachten in drukke tijden wat meer ademruimte zodat ze aan boord blijven.
  • Je haalt je deadlines. Want je kan vlot mensen bij inschakelen indien nodig.
  • Het zal je dus niet verbazen dat werken met freelancers in opmars is.

Meer en meer professionals willen werken als freelancer

Wat blijkt? Niet alleen organisaties tonen interesse in agile talent. Er zijn ook meer en meer professionals die de sprong naar het freelancen wagen. Vaak op hoog niveau, en zelfs voor topfuncties. Ze halen meer voldoening uit hun concrete prestaties dan wanneer ze in loondienst soms ‘doelloos’ uren kloppen. Ze werken naar concrete deadlines toe, kiezen zelf hun projecten en vullen hun uren vrijer in.

Eenzaam aan een bureautje zitten hoeft trouwens niet. Vaak werken freelancers bij hun opdrachtgever ter plaatse en maken ze deel uit van het team. Of installeren ze zich in een van de coworking spaces die als paddenstoelen uit de grond schieten. Een trend die nog meer freelancers aantrekt, net als de opkomst van platformen en bedrijven die freelancers aan de juiste opdrachten helpen.

Matchmakers voor agile talent en jouw organisatie

Die platformen kun je zien als onlineprikborden waarop freelancers en opdrachtgevers ongefilterd opdrachten posten. Soms ontstaat daardoor een wildgroei aan berichten waardoor beide partijen nog moeilijk het kaf van het koren kunnen scheiden. Aan de andere kant van het spectrum ontwikkelen zich gespecialiseerde ondernemingen met een uitgekiende strategie. Ze matchen agile talent met organisaties of projecten. Daarvoor screenen ze kandidaten op voorhand, zodat je als onderneming een kwaliteitsgarantie krijgt. En ze stellen jou gericht de juiste experten  voor – wat jouw zoektocht vergemakkelijkt, terwijl je toch nog zelf kiest.

Als bedrijf op zoek naar freelance talent?
Neem vrijblijvend contact op met CrossCast.

Als freelancer op zoek naar uitdagende opdrachten?
Ontdek wat CrossCast jou te bieden heeft.