Als freelancer aan de slag via CrossCast? Klik hier
Content Production
Technical Assistance
E-Marketing expertise

Cases

MZNL – webcopy & informatiearchitectuur

Het Mariaziekenhuis Noord-Limburg staat bekend omwille van haar patiëntgereoriënteerde werking. Haar website was echter verouderd en weinig gebruiksvriendelijk. Crosscast herschreef de webcopy, paste de informatiearchitectuur aan en zorgde voor een snelle contentmigratie.

FOD Sociale Zekerheid – informatiearchitectuur

Bezoekers van de website van de DG Personen met een handicap hadden moeite om de informatie die ze zoeken te vinden op de website. Crosscast herschreef de webcopy en paste de informatiearchitectuur aan om de website toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken. 

Salledebain.be - website & content productie

IVM is een online communicatiegroep die verschillende websites uitbaat rond bouwen en verbouwen. CrossCast leverde een team van experten om een Wordpress-website op te zetten, om ondersteuning te bieden op het vlak van SEO-copywriting en content formatting, en om hen te helpen een contentstrategie op te stellen.

Selor - video

Selor is het selectiebureau van de overheid. In totaal rekruteert Selor voor meer dan 150 verschillende overheidsdiensten. CrossCast maakte voor Selor een aantal filmpjes om hun website dynamischer te maken. We leveren ook webcopy tijdens drukke periodes, wanneer ze handen tekort komen. 

NICC - webcopy & informatiearchitectuur

Het NICC­­­ analyseert sporen om daders van misdrijven op te sporen en bewijslast op te bouwen. Daarnaast onderzoeken ze hoe we het strafrechtelijke systeem kunnen verbeteren. Ze kwamen bij CrossCast terecht om hun webcopy toegankelijker te maken en de structuur van hun website aan te passen.

DELA - SEO-copy & webmaster

DELA is specialist op het vlak van uitvaartverzorging en -verzekering en helpt zijn klanten voor, tijdens en na de uitvaart van een dierbare. Ze rekenden op CrossCast voor de content van hun nieuwe website. We leverden SEO-copy, een verbeterde informatiearchitectuur en onze webmaster stond in voor de technische ondersteuning.

Gendia - webcopy & vertaling

Gendia (GENetisch DIAgnostisch Netwerk) is een internationaal netwerk van meer dan 100 genetische laboratoria. Ze bieden meer dan 3.000 verschillende genetische testen. De teksten op hun website waren moeilijk te begrijpen voor een leek. Daarom stelden we nieuwe SEO-geoptimaliseerde copy op voor een aantal nieuwe landingspagina’s. 

ADB Airfield Solutions - video

ADB Airfield Solutions wilde een nieuwe sensor in hun productgamma introduceren, ook via hun website. Ze wilden graag een fris, duidelijk filmpje om het nieuwe product voor te stellen. CrossCast nam een interview af met de Product Manager voor Airfield Systems en verzorgde ook de montage van de video. 

Essent - webcopy

Essent is een Nederlands energiebedrijf dat deel uitmaakt van de internationale groep RWE, één van de top 5 energiebedrijven in Europa. Het bedrijf schakelde CrossCast in om zijn Franstalige webteksten te evalueren en waar nodig te herwerken voor een betere conversieratio.

 

 

Colruyt Group - copywriting

Premedia, het communicatiebureau van Colruyt Group, doet al sinds de start van CrosscCast beroep op onze copywriters. Nederlandstalige en Franstalige copywriters versterken het interne communicatieteam als de werkdruk te hoog wordt. Ze schrijven er voor verschillende enseignes binnen de groep: DreamLand, DATS24, Colruyt, Bio-Planet, ColliShop ...

AXA Bank - copywriting

Met een netwerk van 5.000 makelaars en bankagenten is AXA Bank een sterke financiële speler op de Belgische markt. Om haar klanten nog beter van dienst te zijn, ontwikkelde de bank een nieuwe strategie gericht op openheid en klantvriendelijkheid. In dat kader leverde CrossCast een ervaren copywriter om haar operationele communicatie - brieven, e-mails, webteksten - grondig te herschrijven en aan te passen.  

 

Onderwijs Vlaanderen - informatiearchitectuur

Onderwijs.vlaanderen.be is een officiële website van de Vlaamse overheid met informatie voor ouders, leerlingen, studenten en studerende volwassenen. Bezoekers hadden het lastig om informatie terug te vinden. Om hun website gebruiksvriendelijker te maken, schakelde het ministerie CrossCast in.

Belfius - copywriting

Belfius is een bankverzekeringsgroep op de Belgische markt die sterk inzet op klanttevredenheid. Om de communicatie met klanten te optimaliseren, besloot Belfius de standaardteksten voor klantenbrieven aan te passen. Dit rekening houdend met het standpunt van de klant. Daarnaast schreef onze copywriter ook teksten voor e-mails, voor nieuwe campagnes, en meer.

ViaVerbia - blogartikelen

ViaVerbia wil graag wat meer leven brengen in zijn website. Daarom publiceren we regelmatig een blogartikel op hun site om meer bezoekers aan te trekken. De thema's bepalen we aan de hand van de resultaten van een zoekwoordanalyse

Attentia - webcopy

Attentia is een toonaangevende multidisciplinaire HR-groep die meer dan 17.000 ondernemingen, meer dan 14.000 zelfstandigen en meer dan 500 startende ondernemers ondersteunt. De website van Attentia was onoverzichtelijk en ongestructureerd. CrossCast leverde een copywriter om op korte tijd een grote hoeveelheid webcopy te herstructureren en te herschrijven.

Matexi – Webwriters bouwen mee aan een nieuwe site

Matexi is een projectontwikkelaar met meer dan 70 jaar ervaring en 350 medewerkers. De website van Matexi was dringend aan een update toe en er moesten o.a. een 150-tal projectfiches herschreven worden. We selecteerden twee ervaren webwriters (een Nederlands- en een Franstalige) om dit project tot een goed einde te brengen.

Octavio - Nieuwe merkidentiteit via virtueel team

Octavio, dat zijn 8 onafhankelijke vermogensbegeleiders met elk hun eigen expertise. Het ontbrak hen echter aan een herkenbare merkidentiteit en communicatiestrategie. Wij stelden een virtueel team samen die hun verhaal en de marktpositie in beeld bracht. Het resultaat? Een gloednieuwe website.

USG People - Copywriting offertebibliotheek

USG People zet dagelijks meer dan 100.000 mensen aan het werk in Europa. Om sneller offertes te kunnen samenstellen, was er behoefte aan een soort bibliotheek met standaard met klantvriendelijke standaardteksten in de stijl van elk merk. CrossCast selecteerde de meest geschikte copywriter uit de talent pool.  

 

 

 

Matexi - Aftermovie Family Day 2017

Matexi is een projectontwikkelaar met meer dan 70 jaar ervaring en 350 medewerkers. In september organiseerde Matexi een Family Day voor zijn medewerkers in dierenpark Pairi Daiza. Om dit evenement op beeld vast te leggen, deden ze een beroep op een videomaker uit onze talent pool.