Als freelancer aan de slag via CrossCast? Klik hier
Content Production
Technical Assistance
E-Marketing expertise

Xella - webcopy & informatiearchitectuur

Xella - webcopy & informatiearchitectuur

Xella is een van de toonaangevende bedrijven binnen de Europese bouwstoffen- en grondstoffenmarkt. De organisatie produceert en verdeelt hoofdzakelijk duurzame materialen van merken zoals Silka, Ytong, Hebel en YtongMultipor. De focus van Xella ligt dan ook op toekomstgerichte en milieuvriendelijke bouwoplossingen. 

 

 

 

   

Uitdaging: nieuwe website

Op internationaal niveau werd beslist om alle websites samen te brengen en te beheren via hetzelfde contentmanagementsysteem (CMS). Het nieuwe CMS werd geïmplementeerd door een webbureau in Duitsland. Dat betekende dat de website van Xella opnieuw vorm moest krijgen. Tijdens dat proces moest vooral de navigatie van de website gemakkelijker worden.

Onze aanpak

Xella maakt nu gebruik van niet altijd flexibele OpenText Web Site Management - voordien OpenText Web Solutions en RedDot. Voor de invulling van die nieuwe website baseerden we ons op de recent vernieuwde Nederlandse site., uiteraard na de nodige aanpassingen voor het Belgische doelpubliek op vlak van taalgebruik en focus.

We herschreven de webcopy, stelden een nieuwe informatiearchitectuur op en vulden de meer dan 70 referenties aan in een aangepaste applicatie.  Het resultaat is een gebruiksvriendelijke, gestructureerde website die perfect is afgestemd is op de Belgische doelgroep.

 

more like this