Als freelancer aan de slag via CrossCast? Klik hier
Content Production
Technical Assistance
E-Marketing expertise

CrossCast Talent Pool

één partner voor al je freelance marcomtalent

Voor je marketingcommunicatie heb je de meest specifieke en uiteenlopende profielen nodig. Gelukkig hoef je ze niet zelf te ronselen: CrossCast zoekt ze voor jou. Ons bestand van gescreend en gemotiveerd freelance talent groeit voortdurend, in aantal en expertise. Communicatie en digitale technologie staan nooit stil. Wij en onze freelancers dus ook niet.

Concreet? Je zet één of meerdere specialisten in met de juiste competenties. Als je wil, boksen we zelfs een heel team voor jou in elkaar. Onze freelancers werken fulltime, parttime of op projectbasis. Voor een korte of langere termijn. En vanop afstand of bij jou ter plaatse.
 

Waarom een beroep doen op de CrossCast Talent Pool?


1. Kwaliteit door screening

Ieder freelance talent wordt grondig gescreend. We lichten zijn cv en LinkedIn-profiel door. Voeren een kennismakingsgesprek. En toetsen zijn of haar competenties, voorkeuren en attitude af. Ook extra testen zijn mogelijk als je dat wenst. Zo selecteren we alleen de kwaliteitsvolle en betrouwbare profielen.


2. Diversiteit in achtergrond en expertise

Onze Talent Pool is groot en divers, zodat we jou meestal passende profielen kunnen voorstellen. We clusteren de expertise van onze freelance talenten rond drie domeinen:

Hun professionele ervaring varieert: van starters tot oude rotten in het vak. Sommigen schakelden nog maar net over van werknemer naar freelancer. Anderen hebben nooit iets anders gedaan. Sommigen blijven het liefst een tijdelijke kracht en anderen komen op termijn graag vast in dienst … Jij vraagt, wij matchen.


3. Focus op de juiste match

De juiste freelancer(s) vinden voor jouw project en team? Met de CrossCast-matchingmethode maximaliseren we de kans op de meest ideale match. Deze parameters nemen we mee in onze screening:

 1. (technische) competenties
  Heeft de kandidaat de vereiste vaardigheden?
 2. relevante ervaring 
  Voerde de freelancer al een gelijkaardig project uit? Binnen jouw sector?
 3. mobiliteit
  Werkt de freelancer bij jou ter plaatse of vanop afstand?
 4. beschikbaarheid
  Kan hij of zij zich vrijmaken voor korte of lange termijn? Enkele uren per week of fulltime?
 5. prijs
  Past het profiel binnen jouw budget?
 6. cultural fit
  Passen de mentaliteit en persoonlijkheid bij jouw bedrijfscultuur?
 7. attitude
  Heeft de freelancer de verwachte ingesteldheid en motivatie?

Door naast onder andere competenties ook te kijken naar cultural fit streven we naar de juiste ‘klik’. Het menselijke aspect is immers minstens zo belangrijk als de objectieve parameters. Een goede verstandhouding maakt het ‘plezant’ voor iedereen. En zorgt bijna altijd voor een beter resultaat. De cultural fit vormt dan ook het uitgangspunt van onze matchingmethode.


4. Performante data

Onze Talent Pool is opgebouwd uit competenties van freelance experten, niet uit functietitels. Want die laten vaak te veel ruimte voor eigen interpretatie, terwijl je expertise kunt verifiëren. Uit onze voortdurend bijgewerkte bestand selecteren we efficiënt een aantal passende kandidaten. Waaruit je dan zelf je keuze maakt.


5. Beschikbaarheid, ook van specifieke profielen

Ten slotte reken je bij CrossCast op een hoge beschikbaarheid. Omdat onze Talent Pool 1.500 talenten telt en we ons netwerk doelgericht uitbreiden. Bovendien zorgen onlineacties, onze website voor freelancers talent.crosscast.be, sociale media, en meer voor een continue instroom van vers talent. Zo vind je ook zeldzamere profielen via ons terug. 

 VERLIES GEEN TIJD BIJ JE ZOEKTOCHT NAAR FREELANCE TALENT VOOR JE MARKETINGCOMMUNICATIE.
 NEEM CONTACT OP MET REMI VIA +32 477 99 99 81 OF REMI.MADDENS@CROSSCAST.BE
 OF VUL ONS CONTACTFORMULIER IN.

 

 

Belfius - copywriting

Belfius is een bankverzekeringsgroep op de Belgische markt die sterk inzet op klanttevredenheid. Om de communicatie met klanten te optimaliseren, besloot Belfius de standaardteksten voor klantenbrieven aan te passen. Dit rekening houdend met het standpunt van de klant. Daarnaast schreef onze copywriter ook teksten voor e-mails, voor nieuwe campagnes, en meer.

Digipolis - webmaster & SEO

De website van Digipolis maakt gebruik van AngularJS, een JavaScript MV* Framework waardoor de webmaster meer vrijheid heeft bij het bouwen van een webpagina. Een ongewild gevolg was dat de website niet ‘gezien’ werd door zoekmachines. CrossCast implementeerde na overleg de gekozen oplossing, evalueerde het effect ervan en optimaliseerde gaandeweg. 

ADB Airfield Solutions - video

ADB Airfield Solutions wilde een nieuwe sensor in hun productgamma introduceren, ook via hun website. Ze wilden graag een fris, duidelijk filmpje om het nieuwe product voor te stellen. CrossCast nam een interview af met de Product Manager voor Airfield Systems en verzorgde ook de montage van de video.