Als freelancer aan de slag via CrossCast? Klik hier
Content Production
Technical Assistance
E-Marketing expertise

Video: de toekomst van online communicatie 

In 2018 zal video naar schatting goed zijn voor zowat 79% van alle internetverkeer. Video en videomarketing winnen meer aan meer aan belang, mede door de ontwikkeling van het internet en de toenemende populariteit van tablets en smartphones. En met reden.

Video is overtuigender dan andere types content. Mensen zijn van nature snel gefocust op menselijke gezichten, stemgeluid en bewegend beeld. Video haakt in op emotie met lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, mooie beelden en muziek. Die emotionele band zorgt voor engagement bij je kijkers, wat dan weer invloed heeft op conversie. Studies tonen aan dat 80% van je doelpubliek meer geneigd is om een product of dienst aan te kopen nadat ze daarover een video hebben bekeken.

Video brengt je dichter bij je doelpubliek. Je zet je boodschap kracht bij door middel van intonatie, oogcontact en formulering. Dat leidt tot een gevoel van verbondenheid en vertrouwen. Bovendien wordt video makkelijk gedeeld via social media. Daardoor krijgt je doelpubliek je content te zien in haar eigen omgeving, wat het engagement significant verhoogt.

Ook zoekmachines houden van video. Geen enkel type content geeft een grotere boost aan je vindbaarheid (findability) dan video. Studies tonen aan dat de aanwezigheid van videomateriaal de kans dat je website op de eerste pagina van Google verschijnt tot meer dan 50 keer groter maakt. Het leidt tot hogere 'click-through' ratios, meer unieke ‘page visits’, en meer tijd doorgebracht op je webpagina. Als je je video's ook nog eens op je YouTube-kanaal post, profiteer je bijkomend van de kracht van de tweede grootste zoekmachine: YouTube.

E-mailmarketing is nog steeds een van de meest effectieve marketingtechnieken. Volgens marketeers genereert e-mail het meeste ‘return on investment’ (ROI) van alle marketingstrategieën. Wat als je die effectiviteit nog eens zou kunnen verdubbelen of verdriedubbelen? Dat doet video! De click-through rate van je e-mailings verhoogt met 200 tot 300 procent.

 

Hoe pakken wij het aan?

Onze experts zorgen voor de uitwerking van je videoproject, van concept tot afgewerkt product. We zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje:

  • Eventverslag: Je organiseert een evenement, een seminarie, een opendeurdag? Je wilt graag de sfeer vastleggen, laten zien wat er allemaal op het programma stond, in beeld brengen wie allemaal aanwezig was? Met een kort filmpje dat de dag creatief samenvat, zet je je doelpubliek aan om er de volgende keer ook bij te zijn, bezorg je de aanwezigen een leuk aandenken, of bied je een alternatief voor een geschreven rapport of verslag.
  • Bedrijfsfilms: Je wil je organisatie in de kijker zetten? Je bent op zoek naar een aantrekkelijk visitekaartje voor je website of nieuwsbrieven? Je wilt een specifiek product of een bepaalde dienst in de verf zetten? Een combinatie van interviews, sfeerbeelden en passende muziek zorgen voor een eye-catcher op je website en laten in enkele minuten zien waar je organisatie voor staat.
  • Tutorial: Je hebt een nieuwe tool of een nieuw product ontwikkeld? Je maakt gebruik van een nieuwe methode? Je wil de verschillende stappen in een bepaald proces in beeld brengen? Met een video tutorial leg je helder en snel uit hoe iets in elkaar zit, hoe iets werkt, of hoe je efficiënt aan de slag kan met een bepaald product, proces of werkinstrument.
  • Testimonial: Je wil je klanten aan het woord laten over je product of dienst, of over je organisatie zelf? Je wil de tevredenheid van je medewerkers of klanten in beeld brengen? Je wil reacties sprokkelen op een evenement? Met een video testimonial breng je getuigenissen over je product, dienst of organisatie tot bij de klant.
  • Integrale captatie: Je hebt een boeiende spreker uitgenodigd, maar sommige geïnteresseerden kunnen niet aanwezig zijn? Je wil een lezing integraal registreren om nadien een gedetailleerd rapport te kunnen schrijven? Je wil je online doelpubliek de kans geven om een debat, lezing of speech live mee te maken zonder aanwezig te hoeven zijn? Dan is een integrale captatie, een opname van begin tot einde, een interessante optie.
  • Interview: Je wil een interview in beeld brengen? Je wil iemand simpelweg aan het woord laten over een bepaald onderwerp? Een interview is snel geregeld en kan een mooie extra zijn voor op je website of in je nieuwsbrieven.
  • Reportage: Je organiseert een evenement en wil het journalistiek gecoverd zien? Je wil een reportage laten maken? Je wil een actueel onderwerp in beeld brengen? Onze videoreporters hebben ervaring bij het persagentschap Belga, bij de RTBF, bij Belgacom Tv,... Bij CrossCast vind je de journalistieke insteek die je zoekt.

 

Wat krijg je concreet van ons?

Ons videoteam is bijzonder flexibel en werkt je videoprojecten op maat uit, van concept tot afgewerkt product. Scenario nodig? Onze copywriters schrijven de tekst voor je video. Vertaling of ondertiteling nodig? Ook daarvoor kan je bij CrossCast terecht.

Als je video eenmaal af is, stopt het verhaal niet. Onze experts in SEO, social media en online marketing zorgen ervoor dat je het maximum haalt uit je audiovisuele content.

 

INTERESSE? CONTACTEER ONS!

ADB Airfield Solutions - video

ADB Airfield Solutions wilde een nieuwe sensor in hun productgamma introduceren, ook via hun website. Ze wilden graag een fris, duidelijk filmpje om het nieuwe product voor te stellen. CrossCast nam een interview af met de Product Manager voor Airfield Systems en verzorgde ook de montage van de video. 

Selor - video

Selor is het selectiebureau van de overheid. In totaal rekruteert Selor voor meer dan 150 verschillende overheidsdiensten. CrossCast maakte voor Selor een aantal filmpjes om hun website dynamischer te maken. We leveren ook webcopy tijdens drukke periodes, wanneer ze handen tekort komen.