Als freelancer aan de slag via CrossCast? Klik hier

Freelancen is wel iets voor mij, maar ...

Ik ben er nog niet klaar voor.

Ik hou van de zekerheid als werknemer.

Ik ben bang van het papierwerk.

Ik zou het liefst eerst even willen proberen.

 

Je wil zelf als freelancer aan de slag, maar... je herkent jezelf in minstens één van de zinnetjes hierboven? Dan is payrolling misschien wel iets voor jou.

Continue reading

Een crashcourse freelancen

‘Ruim tachtig percent van alle piloten maken binnen hun eerste honderd vlieguren als kapitein een noodlanding’, sust men de gevallen dromer al eens. Hoogvliegers vangen nu eenmaal meer wind. Maar wanneer ben je nu écht klaar voor de grote freelancesprong? Wie leert je ook succesvol te mislukken? En hoe moet dat dan precies, dat pootjesvallen? Mijn startersjaar in retrospect.

Continue reading

e-Commerce: nieuwe kansen voor freelancers

De Belgische e-commerce is goed op weg om dit jaar de kaap van 80 miljoen online aankopen te bereiken, voor een totale waarde van 7 miljard euro. Zo'n sector in volle ontwikkeling schept kansen voor freelancers die zich hierop willen toeleggen. Webwinkels hebben behoefte aan allerlei diensten, waarvan er heel wat door gespecialiseerde (en niet-gespecialiseerde) freelancers geleverd kunnen worden. Freelancers die in diensten thuis zijn, of zich ertoe geroepen voelen, kunnen hun kans grijpen. 

Continue reading

Wereldwijd aan het werk: welkom in de levensstijl van de digitale nomade

Werken vanuit het buitenland, dat is wat een digitale nomade doet. Zo trok Ine Dehandschutter een jaar lang naar Thailand, Zuid-Afrika en Argentinië. Ze bleef er vanop afstand werken voor haar Belgische klanten. Dat was niet altijd evident, maar deze levensstijl heeft heel wat voordelen. Nieuwsgierig?

Continue reading

De toekomst is aan de freelancers

Je kan er de laatste tijd niet meer naast kijken: de boom in freelance activiteit en de herinrichting van de arbeidsmarkt. Uiteraard zullen de klassieke patronen en mechanismen blijven bestaan, maar daarnaast ontwikkelt zich een uitgebreide parallelle realiteit van 'werk op aanvraag'. Zoals elke nieuwe ontwikkeling heeft dit zijn voor- en nadelen, kent het zijn successen en mislukkingen.

Continue reading

De ideale freelancer

De ideale freelancer kan echt àlles wat je van hem of haar verwacht, doet dat voor een zacht prijsje en hangt aan een haakje aan de muur.

Daar kan je hem/haar op het moment dat je hem/haar nodig hebt even af halen en ook meteen weer opbergen wanneer de opdracht erop zit. (Idealiter zou er een ON/OFF knop op zijn rug moeten zitten.) En ga zo maar door.

Maar welke eigenschappen heeft de 'ideale freelancer' eigenlijk echt nodig?

Continue reading

To freelance or not to freelance

Create a vision that makes you want to jump out of bed in the morning.’

Je werkt momenteel in loondienst als designer, copywriter, developer of webmaster ... Of je hebt helemaal niéts te maken met online communicatie en overweegt al een tijdje om zelfstandig te worden. Maar welke factoren geven de doorslag bij deze beslissing? Om je laatste twijfels weg te nemen, lijst CrossCast even de voor- en nadelen voor je op.

Continue reading

10 doodzonden in copywriting

Of je het nu content management of copywriting noemt, een goede tekst schrijven is niet gemakkelijk. Het probleem is dat iedereen denkt van wel. Met z'n allen communiceren en converseren we dag-in-dag-uit met met alles en iedereen en dus gaan we er als vanzelfsprekend van uit dat we daar goed in zijn. Quod non. Laten we beginnen met een aantal klassieke fouten en gebreken te vermijden. Dat doen we aan de hand van tien metaforen met 'foute dieren' - met onze excuses aan de echte dieren, die er voor niets tussenzitten.

Continue reading

Zelfstandig aan de slag: de voordelen

Freelancen is soms een zware stiel: veeleisende klanten en deadlines maken je het leven zuur. Natuurlijk zijn er ook mooie kanten, zoals de mogelijkheid om je eigen tijd in te delen en je opdrachtgevers zelf te kiezen. Niet verwonderlijk dus, dat de nadelen vaak niet opwegen tegen de voordelen.

Toch lijkt het alsof veel freelancers uiteindelijk toch kiezen voor een vaste job. Waarom is dat?

Continue reading

Wilt u nieuws van ons ontvangen, tips & tricks rond digitale marketing of nieuws rond onze opleidingen? Schrijf je hier in op onze 3-maandelijkse nieuwsbrief.


Beroepen van de toekomst

We leven in een wereld waarin alles in beweging is. Bedrijven en organisaties moeten zich voortdurend aanpassen, soms zelfs heruitvinden. Er is economische, ecologische, maatschappelijke druk en een niet aflatende stroom van grensverleggende technologische ontwikkelingen. Ook en vooral in de manier waarop mensen en bedrijven met elkaar communiceren, informatie uitwisselen.

Daarvoor zijn een heel stel nieuwe competenties nodig, ontstaan nieuwe beroepscategorieën, alsook nieuwe samenwerkingsvormen of manieren van werken.

CrossCast in is heel wat van die toekomstgerichte beroepen actief als talent pool en mediator. We zijn dan ook sterk geïnteresseerd in trends en evoluties over het werk van morgen. In deze rubriek "Jobs van de toekomst" willen wij daarover open nadenken, meningen en inzichten delen. Wij gaan proberen nieuwe beroepen in kaart te brengen, de vinger aan de pols te houden van nieuwe ontwikkelingen, de actualiteit te bespreken of onderzoeksresultaten te interpreteren.

De meningen die we hier delen zijn individuele en persoonlijke meningen van de auteurs en vertegenwoordigen niet noodzakelijk de mening van CrossCast.