Als freelancer aan de slag via CrossCast? Klik hier

To freelance or not to freelance?

‘Create a vision that makes you want to jump out of bed in the morning.’

Je werkt momenteel in loondienst als designer, copywriter, developer of webmaster ... Of je hebt helemaal niéts te maken met online communicatie en overweegt al een tijdje om zelfstandig te worden. Maar welke factoren geven de doorslag bij deze beslissing? Hieronder krijg je de voor- en nadelen in een notendop ...

Vast in dienst biedt zekerheid

Wanneer je voor een werkgever werkt, kan je rekenen op een vast inkomen per maand. Bovendien biedt een contract van onbepaalde duur jobzekerheid. Bovenop jouw loon krijg je vaak nog tal van personeelsvoordelen zoals maaltijdcheques, een fietsvergoeding, telefoonabonnement, hospitalisatieverzekering of misschien zelfs een bedrijfswagen. Nog een grote plus: je werkt elke dag samen met leuke collega’s waar je een informele band mee opbouwt.

Engageer je jou om te werken voor een werkgever, dan ben je gebonden aan de bepalingen in het contract en de daarin opgenomen werkuren. In dit geval werk je voor een baas. Dat doe je wanneer je het er mee eens én niet mee eens bent. Je volgt de courante bedrijfscultuur en voert je taken uit naargelang de wensen van je overste.

Eigen baas, meer vrijheid

Snak je naar de vrijheid om zelf je tijd in te delen? Beslis je graag zelf of je bepaalde opdrachten aanvaardt of niet? Ben je kortom graag je eigen baas? Kies dan voor een zelfstandig statuut. Besef goed dat alle verantwoordelijkheid op jouw schouders rust wanneer het goed én minder goed gaat met de zaken …

Op financieel vlak bepaal je als freelancer zelf je tarief voor een bepaalde opdracht. Je hebt geen recht op extralegale voordelen, maar je kan wel kosten inbrengen. Zo vorder je bv. de investering in die nieuwste iPhone, handige laptop en verwarmingskosten van je werkruimte terug. Let op voor deze valkuilen: als zelfstandige zijn je inkomsten minder stabiel, betaal je een aanzienlijk deel belastingen aan Vadertje Staat én is de administratieve rompslomp voor eigen rekening.

Als freelancer ben je vrij om te gaan en staan waar en wanneer je dat wilt. Zelfstandigen slagen er meestal in om een beter evenwicht te vinden tussen werk en privé. Dit komt o.a. doordat ze minder gebonden zijn aan bepaalde werkuren en frequent thuiswerken. Toch moeten we dit nuanceren: steeds meer werkgevers staan open voor thuiswerk.

Het beste van twee werelden

En dan heb je nog het statuut als ‘zelfstandige in bijberoep’. Deze optie bevat voor eeuwige twijfelaars het beste van twee werelden. Hiermee kan je als freelancer een mooi centje bijverdienen en mag je ook kosten inbrengen. Je neemt er ook de administratieve rompslomp bij, maar in beperkte mate. Daarnaast ben je ook nog een werknemer met een vast loon als hoofdberoep.

Als je voor dit statuut kiest, is het belangrijk om goede afspraken te maken met je werkgever:

  • Transparantie is het codewoord. Het is not done om je werkgever te gaan beconcurreren. 
  • Focus je op kantoor altijd op je hoofdberoep zodat je er geen persoonlijk freelance werk gaat tussen nemen!
  • Door een fulltime met een bijberoep te combineren, werk je best veel uren. Neem niet té veel hooi op je vork …

Conclusie

Werknemer, zelfstandig of zelfstandig in bijberoep? Dat moet je vooral voor jezelf uitmaken. Zorg ervoor dat je op lange termijn gelukkig bent met wat je doet! Weet ook dat de verschillende statuten anno 2015 dichter naar elkaar toe groeien. Soms blijft die vrijheid als freelancer beperkt en kunnen vaste werknemers steeds vaker thuiswerken.

 

ZIN OM AAN DE SLAG TE GAAN? SOLLICITEER NU!

 

<< Terug naar overzicht

Beroepen van de toekomst

We leven in een wereld waarin alles in beweging is. Bedrijven en organisaties moeten zich voortdurend aanpassen, soms zelfs heruitvinden. Er is economische, ecologische, maatschappelijke druk en een niet aflatende stroom van grensverleggende technologische ontwikkelingen. Ook en vooral in de manier waarop mensen en bedrijven met elkaar communiceren, informatie uitwisselen.

Daarvoor zijn een heel stel nieuwe competenties nodig, ontstaan nieuwe beroepscategorieën, alsook nieuwe samenwerkingsvormen of manieren van werken.

CrossCast in is heel wat van die toekomstgerichte beroepen actief als talent pool en mediator. We zijn dan ook sterk geïnteresseerd in trends en evoluties over het werk van morgen. In deze rubriek "Jobs van de toekomst" willen wij daarover open nadenken, meningen en inzichten delen. Wij gaan proberen nieuwe beroepen in kaart te brengen, de vinger aan de pols te houden van nieuwe ontwikkelingen, de actualiteit te bespreken of onderzoeksresultaten te interpreteren.

De meningen die we hier delen zijn individuele en persoonlijke meningen van de auteurs en vertegenwoordigen niet noodzakelijk de mening van CrossCast.