Meer informatie over "Copywriting van klantvriendelijke offertebibliotheek"

USG People zet dagelijks meer dan 100.000 mensen aan het werk in Europa. Start PeopleUnique en Secretary Plus leveren uitzendmedewerkers.

Doelstelling

Om sneller en klantvriendelijker offertes samen te stellen, was er behoefte aan vlotte teksten voor elk merk over alle dienstverlening van rekrutering en selectie tot facturatie.

Uitdaging

USG People wil elke klant toegevoegde waarde bieden via innovatieve digitale processen. Het bedrijf speelt ook maximaal in op de behoeften van zijn klanten.

De teksten in de offertebibliotheek waren onvolledig en niet meer up-to-date. De standaardoffertes  legden de focus te weinig op de troeven van het hele traject voor de klant.

Onze aanpak

CrossCast selecteerde de meeste geschikte copywriter uit haar talent pool om nieuwe offerteteksten te schrijven voor USG.

We vonden een freelance talent dat de business (HR) goed begreep, commercieel schrijft, maar ook structureel inzicht heeft en kan meedenken hoe de bibliotheek op te bouwen.

Eerst heeft onze copywriter alle processen uitgeschreven. Daarna kregen de standaardoffertes een make-over.

Omdat geen enkele klant standaard is, besloten we om voor elk onderdeel een uitgebreide gedetailleerde versie te schrijven. Zo kan het team een standaardofferte gemakkelijk aanpassen en uitbreiden op maat van de klant.

Op een teamdag gaf onze copywriter tips om eenvoudig, klantvriendelijk en commercieel te schrijven.

Resultaat

De offertes spelen nu beter in op de voordelen en de behoeften van de klant. Ze vertellen al in de inhoudsopgave een samenhangend verhaal.

De inleidende brief en managementsamenvatting, intrigerende vragen, sprekende quotes, aantrekkelijke illustraties met bijschriften... zoomen in op de voordelen voor de klant en nodigen uit om het hele verhaal te lezen. Net zoals in een magazine.

De offertebibliotheek is nu volledig en klantneutraal. De nieuwe aanpak werkt inspirerend. De medewerkers schenken nu meer aandacht aan correct en klantvriendelijk schrijven. Of ze schakelen onze copywriter in om hun offerte na te kijken.

Ben jij ook op zoek naar een copywriter om jouw teksten te (her)schrijven? Krijg je graag advies om te scoren met eenvoudige en klantvriendelijke offertes? CrossCast zoekt voor jou de geknipte copywriter.