Meer informatie over "Creatieve copywriter voor grote mediamerken"

Begin 2019 bundelden Medialaan en de Persgroep de krachten in één mediabedrijf. DPG Media telt 35 merken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen en Humo. Meer dan 1800 werknemers zorgen ervoor dat de straffe verhalen en razendsnel nieuws tot bij de kijker, surfer, lezer en luisteraar geraakt.

Freelance versterking

Om kort op de bal te kunnen spelen, doet de Studio van DPG Media in drukke perioden een beroep op freelancers. "Het komt vaak voor dat we tijdelijk een extra grafisch ontwerper of frontend developer nodig hebben", vertelt Veerle Tuypens, Hoofd van de Studio. “Begin dit jaar waren we op zoek naar een senior allround copywriter die ons 3 dagen per week voor langere tijd kon ondersteunen.”

Veerle had een specifiek profiel in gedachten voor de opdracht: "Ik zocht een ervaren copywriter die, samen met onze designers, concepten kon bedenken en zelf ook creatieve copy kon schrijven voor al onze tv- en radiomerken."

Goede service

Veerle vroeg meerdere partijen om deze zoektocht voor haar te starten, waaronder CrossCast. We selecteerden 4 geschikte freelance copywriters uit onze Talent Pool die we voorstelden aan DPG Media.

Veerle is erg te spreken over die selectie: "CrossCast was goed voorbereid. Ze namen mijn selectiecriteria ter harte waardoor alle voorgestelde profielen in aanmerking kwamen voor de freelance job."

Contract verlengd

Na een stevige selectieprocedure kwam Delphine als meest geschikte talent naar boven. Veerle: "Delphine heeft voeling met onze merken. Ze bedenkt concepten en slogans en schrijft mailings, long copy en online copy. De oorspronkelijke opdracht voor een periode van 2 maanden hebben we ondertussen al 2 keer verlengd."

Ook over de verdere samenwerking is Veerle tevreden: "CrossCast neemt ons heel wat werk uit handen. Ze zijn altijd goed voorbereid en nemen de moeite om mee te denken over de meest geschikte match voor de opdracht. Bovendien kan ik er ook op rekenen dat ik snel een antwoord krijg op mijn vragen. Een aangename en constructieve samenwerking."

 

Ook op zoek naar een copywriter die in de taal van jouw klanten schrijft? CrossCast vindt de geknipte freelancer voor jouw opdracht.