Start People is de tweede grootste speler op de Belgische uitzendmarkt. Het interimkantoor heeft 500 medewerkers in dienst in meer dan 100 kantoren. Meer dan 10.000 mensen zijn dagelijks via Start People aan het werk.

Om hun marketingteam te vervolledigen, deed Start People een beroep op een freelance talent uit de Talent Pool van CrossCast.

Marketing & Communication Manager Ingrid: Voor onze rekruteringscampagnes willen we alle mogelijke digitale kanalen gebruiken. Daarom zochten we een freelance marketeer als extra ondersteuning voor advertentiecampagnes.”

“Een freelancer leek ons het meest geschikt voor deze opdracht. Het ging om een afgelijnd project van 2 dagen per week. Vooraf wisten we niet hoe dat takenpakket zou evolueren. Door een freelance expert in te schakelen, geeft ons dat de ruimte om het project eerst duidelijk af te bakenen vooraleer we beslissen om al dan niet iemand extra in dienst te nemen.”

Zoektocht naar een veelgezocht profiel

Start People deed een beroep op CrossCast om de geschikte freelance marketeer te vinden. “Andere collega’s binnen de groep USG People hadden al samengewerkt met CrossCast. We wisten dus vooraf welke service we mochten verwachten”, legt Ingrid uit.

“We zochten geen evident profiel. Ervaren digitale marketeers die beide landstalen beheersen, die zijn niet zo talrijk. De eerste twee kandidaten die CrossCast ons voorstelde, vonden we niet geschikt. Maar Isabelle nam de tijd om goed te luisteren naar onze verwachtingen, zodat ze goed wist naar wie we op zoek waren.”

“Tijdens het gesprek met de derde kandidaat, Tuyet Nga, merkte ik meteen dat zij voldeed aan onze verwachtingen. In overleg met andere teamleden hebben we toen meteen de knoop doorgehakt.”

Een geweldige plaats om te werken

Midden 2019 startte Tuyet Nga als digital marketeer bij Start People. Ze lanceert wekelijks verschillende online campagnes ter ondersteuning van de social media strategie van Start People.

“Start People staat reeds 5 jaar in de top 10 van ‘Great place to work’. Ik wist dat ik in een aangename werkomgeving zou terecht komen met een fijne werkmentaliteit”, vertelt Tuyet Nga.

“Waar ik het meeste van onder de indruk ben, is dat ik vanaf de eerste dag als een collega beschouwd werd en niet als een externe medewerker. Ik voelde meteen een klik met het team. Als freelancer werd ik helemaal opgenomen: zo werd ik bv. ook uitgenodigd voor de jaarlijkse teambuilding. 

“Een goede werksfeer creëren voor alle medewerkers, ook freelancers, dat zit ingebakken in onze bedrijfscultuur die we met Start People willen nastreven en uitdragen”, legt Ingrid uit. “We spenderen zoveel tijd op het werk en we werken hard. Waarom zouden we er dan ook niet voor zorgen dat het plezant is? Een goede sfeer op het werk, daar kan je zelf veel aan doen. Wij willen niet dat dat loze woorden zijn, daarom geven we zelf het goede voorbeeld.”

Wegens succes verlengd

Na de goede resultaten van het eerste half jaar besliste Start People om de samenwerking met CrossCast talent Tuyet Nga te verlengen: “Dat leek ons voor de hand liggend. We hebben al goede resultaten behaald, dus we zijn blij dat Tuyet Nga nog enkele maanden langer haar schouders onder dit project wil zetten.”

Ook op zoek naar een freelance digitale marketeer die jouw online marketing ondersteunt? CrossCast vindt de geknipte freelancer voor jouw opdracht.