Meer informatie over "Freelance project manager coördineert communicatiecampagne en een virtueel team"

PREVIDIS maakt deel uit van P&V groep. De verzekeringsmaatschappij gelooft dat iedereen recht heeft op een gezonde en veilige werkplek en heeft daarom PREVIDIS in het leven geroepen.

Met communicatiecampagnes worden werknemers gesensibiliseerd over gezondheid, veiligheid en welzijn op het werk. Om die communicatieprojecten in goede banen te leiden, selecteerde CrossCast een freelance project manager. We stelden ook een virtueel team samen dat kon ingeschakeld worden waar nodig.

"CrossCast voelde goed aan wat we nodig hadden"

Lode Debruyn, directeur non-life bij P&V, neemt ook PREVIDIS onder zijn hoede: “Begin 2018 zochten we een freelance project manager in afwachting van een structurele wijziging binnen PREVIDIS."

"Om voor continuïteit te zorgen, deden we een beroep op CrossCast op zoek naar een tijdelijke project manager die van alle markten thuis was en die goed paste bij ons team. Geen eenvoudige opdracht, dat had ik op voorhand aan CrossCast verteld.”

“Talent Matchmaker Remi begreep meteen wat we zochten. Hij stelde ons voor aan freelance project manager Lien. Daar was ik wel van onder de indruk. Tijdens het eerste gesprek had ik er meteen vertrouwen in dat het goed zou komen.”

Samen op zoek naar de beste oplossing

Het was niet de eerste samenwerking tussen PREVIDIS en CrossCast: “Voor onze nieuwe website vonden we een freelance copywriter dankzij CrossCast. Bovendien gingen we samen rond de tafel zitten voor een strategische denkoefening over onze positionering en branding.”

“CrossCast voerde niet enkel projecten uit, maar dacht ook actief met ons mee na. Ze gingen op zoek naar de beste oplossing die aansloot bij onze situatie. Ik apprecieerde het ook dat ze heel goed zijn in scenario denken.”

Altijd bereikbaar

Bovendien verliep de communicatie zeer vlot, volgens Lode. “Als ik een vraag stelde, dan kreeg ik snel antwoord. Remi was erg bereikbaar. Er zat ook heel wat inhoudelijke expertise in de Talent Pool van CrossCast. Ik heb gemerkt dat CrossCast voor al onze marketingvragen, zowel uitvoerend als strategisch, een goede oplossing kan voorstellen.”

Vlekkeloze coördinatie

“In 2018 werkten we intensief samen met freelance project manager Lien. Zij zette meerdere sensibiliserings- en informatieacties op en organiseerde een groot evenement”, besluit Lode tevreden.

“Bij de campagne ‘Every step counts’ waren vier verschillende partijen betrokken, waaronder een virtueel team uit de Talent Pool van CrossCast. Dankzij Lien verliep de coördinatie daarvan vlekkeloos. Het was een aangename samenwerking en we hebben mooie resultaten behaald.”

“PREVIDIS is een klein team. Daarom was het echt belangrijk dat we een project manager vonden met wie het klikte. En dat is zeker gelukt. Op Lien kon ik rekenen om de zaken te doen bewegen. Ze onderneemt actie en ze laat niet los zolang ze niet overtuigd is van het resultaat.”

Virtueel team

Een stategieoefening gaf de positionering van Previdis vorm. Daarna stelde CrossCast een operationeel communicatieplan op met concrete acties. Om die acties tot een goed einde te brengen, stelden we een virtueel communicatiebureau. We schakelden het juiste profiel op het juiste moment in.

Enkele experten waren betrokken van start tot eindresultaat: een marketing strateeg, community manager, copywriter en een SEO-specialist. Andere experten, zoals een freelance grafisch ontwerper, webdesigner en event manager worden toegevoegd aan het team als dat nodig is.

Resultaat

  • Een virtueel marketing- en communicatieteam dat ter beschikking staat om de volledige communicatie in goede banen te leiden.
  • Een nieuwe website met blogartikelen, infographs, video’s.
  • Een duidelijk dashboard.
  • Diverse seminaries die missie van Previdis uitdragen.
  • Een langdurige en efficiënte samenwerking.

Graag advies over je huidige communicatiestrategie? Op zoek naar een team van experten dat jouw communicatie onder handen neemt? CrossCast stelt graag een projectmanager en/of een virtueel team aan jou voor.