Meer informatie over "Meertalige SEO-copy in hoge volumes"

Bij CrossCast verbinden we elke dag opnieuw freelance marketing- en communicatie-experten uit onze Talent Pool aan de juiste bedrijven, projecten en opdrachten. Daarbij specialiseren we ons in marketing- en communicatieprofielen. Ook Versele-Laga, een familiebedrijf uit Deinze met een internationale afzetmarkt, klopte bij ons aan op zoek naar meertalige SEO-copywriters. Hoe onze samenwerking verloopt, lees je hieronder.

 

Wie is Versele-Laga?

Versele-Laga is een internationale fabrikant van kwalitatieve voeding voor dieren. Sinds 1932 is het bedrijf gepassioneerd door dieren en deelt het elke dag zijn expertise om de band tussen mens en dier te voeden. Met een breed aanbod van meer dan 2.000 zorgvuldig ontwikkelde en gespecialiseerde voedingsproducten beantwoorden ze aan de noden van bijna alle dieren (vogels, duiven, kleine zoogdieren, honden, katten, boerderijdieren, paarden …). 

Welke leeftijd je (huis)dier ook heeft of welke diersoort je ook in huis hebt, Versele-Laga heeft een kwaliteitsvol product en het juiste advies klaar voor een gezond en gelukkig dier. Ondertussen genieten elke dag al 25 miljoen dieren in meer dan 85 landen van de voeding van de organisatie. Vandaag is Versele-Laga dan wel een internationale fabrikant, maar nog altijd een familiebedrijf met het kloppend hart in Deinze (België).

Nood aan meer SEO-copy

Met een afzetmarkt van meer dan 85 landen en voor meerdere merken voor verschillende soorten dieren is het voor Versele-Laga belangrijk om voldoende in te zetten op contentmarketing. Als onderdeel van zijn strategie wilde het bedrijf hogere volumes SEO-content creëren in vier verschillende talen. Om die uitdaging tot een goed einde te brengen, ging Versele-Laga in zee met CrossCast.

Onze aanpak

We gingen eerst op zoek naar een zo efficiënt mogelijke manier om grote hoeveelheden content te produceren. Daarom stelden we voor om op projectbasis te werken met een vaste scope.

Daarna bepaalden we in overleg met Versele-Laga een sjabloon dat praktisch was voor hen, maar ook voor de copywriter en vertalers. Het doel? Structureel inzetten op sterke copy per dierenfamilie, om die daarna te reviewen en te vertalen. 

Samen met de interne SEO-expert van de klant bepaalden we vervolgens een optimale SEO-strategie. We bekeken ook hoe we die tactisch het best konden uitrollen om zoveel mogelijk bereik te genereren. 

Onder het credo “meten is weten” werkten we samen met de verantwoordelijke bij Versele-Laga een duidelijk meetplan uit. We hielpen het team ook om call-to-actions te bepalen voor conversieoptimalisatie en adviseerden hen bij het opmaken van een online dashboard.  

Het resultaat? Hoogwaardige SEO-copy op maat

Die aanpak miste zijn doel niet: we leverden professionele SEO-teksten aan in vier talen voor de website van Versele-Laga. Er werd per dierenfamilie ingezet op nieuwe copy, die vervolgens ook vertaald werd. Door strategisch om te gaan met conversieoptimalisatie behaalde de klant bovendien de beoogde eindresultaten.  

"De partnership met Crosscast helpt Versele-Laga om effectiever onze interne expertise op het gebied van dierenvoeding en -verzorgingsproducten uit te dragen, met groei in onze relevante positionering." - René van Densen - Digital Content Marketeer bij Versele-Laga

Het CrossCast-team

Het team dat we voor deze opdracht inschakelden, bestond uit een copywriter en drie vertaler-copywriters die allen bezitten over een grondige kennis van SEO. Het team werd aangevuld met een SEO-expert met meer dan 20 jaar ervaring. 

Heeft jouw organisatie ook nood aan schrijf- en vertaaltalent om content op maat van je doelpubliek te creëren? CrossCast stelt graag het perfecte team samen uit onze Talent Pool.