Meer informatie over "Video marketeer"

Wist je dat video goed is voor meer dan 80% van alle internetverkeer? Video en videomarketing winnen meer aan meer aan belang. En met reden.

Freelance video marketeer inschakelen in jouw bedrijf?

Video kan overtuigender zijn dan andere types content. Mensen zijn van nature snel gefocust op menselijke gezichten, stemgeluid en bewegend beeld. Video haakt in op emotie met lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, mooie beelden en muziek. Die emotionele band zorgt voor engagement bij je kijkers, wat dan weer invloed heeft op conversie.

80% van je doelpubliek is meer geneigd
om een product of dienst aan te kopen
nadat ze daarover een video hebben bekeken.

Video brengt je dichter bij je doelpubliek

Je zet je boodschap kracht bij door middel van intonatie, oogcontact en formulering. Dat leidt tot een gevoel van verbondenheid en vertrouwen. Bovendien wordt video makkelijk gedeeld via social media. Daardoor krijgt je doelpubliek je content te zien in haar eigen omgeving, wat het engagement significant verhoogt.

Zoekmachines houden van video

Geen enkel type content geeft een grotere boost aan je vindbaarheid (findability) dan video. Video's op je website verhogen jouw positie in Google. Bovendien leiden ze tot hogere 'click-through' ratios, meer unieke ‘page visits’, en meer tijd doorgebracht op je webpagina. Als je je video's op je YouTube-kanaal post, profiteer je bijkomend van de kracht van de tweede grootste zoekmachine: YouTube.

E-mailmarketing is nog steeds een van de meest effectieve marketingtechnieken. Volgens marketeers genereert e-mail het meeste ‘return on investment’ (ROI) van alle marketingstrategieën. Wat als je die effectiviteit nog eens zou kunnen verdubbelen of verdriedubbelen? Dat doet video! De click-through rate van je e-mailings verhoogt met 200 tot 300 procent.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte >

Hoe werken onze freelance video marketeers?

Onze freelance experts zorgen voor de uitwerking van je videoproject, van concept tot afgewerkt product. We zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje:

 • Eventverslag
  Je organiseert een evenement, een seminarie, een opendeurdag? Je wilt graag de sfeer vastleggen, laten zien wat er allemaal op het programma stond, in beeld brengen wie allemaal aanwezig was? Met een kort filmpje dat de dag creatief samenvat, zet je je doelpubliek aan om er de volgende keer ook bij te zijn, bezorg je de aanwezigen een leuk aandenken, of bied je een alternatief voor een geschreven rapport of verslag.
 • Bedrijfsfilms
  Je wil je organisatie in de kijker zetten? Je bent op zoek naar een aantrekkelijk visitekaartje voor je website of nieuwsbrieven? Je wilt een specifiek product of een bepaalde dienst in de verf zetten? Een combinatie van interviews, sfeerbeelden en passende muziek zorgen voor een eye-catcher op je website en laten in enkele minuten zien waar je organisatie voor staat.
 • Tutorial
  Je hebt een nieuwe tool of een nieuw product ontwikkeld? Je maakt gebruik van een nieuwe methode? Je wil de verschillende stappen in een bepaald proces in beeld brengen? Met een video tutorial leg je helder en snel uit hoe iets in elkaar zit, hoe iets werkt, of hoe je efficiënt aan de slag kan met een bepaald product, proces of werkinstrument.
 • Testimonial
  Je wil je klanten aan het woord laten over je product of dienst, of over je organisatie zelf? Je wil de tevredenheid van je medewerkers of klanten in beeld brengen? Je wil reacties sprokkelen op een evenement? Met een video testimonial breng je getuigenissen over je product, dienst of organisatie tot bij de klant.
 • Integrale captatie
  Je hebt een boeiende spreker uitgenodigd, maar sommige geïnteresseerden kunnen niet aanwezig zijn? Je wil een lezing integraal registreren om nadien een gedetailleerd rapport te kunnen schrijven? Je wil je online doelpubliek de kans geven om een debat, lezing of speech live mee te maken zonder aanwezig te hoeven zijn? Dan is een integrale captatie, een opname van begin tot einde, een interessante optie.
 • Interview
  Je wil een interview in beeld brengen? Je wil iemand simpelweg aan het woord laten over een bepaald onderwerp? Een interview is snel geregeld en kan een mooie extra zijn voor op je website of in je nieuwsbrieven.
 • Reportage
  Je organiseert een evenement en wil het journalistiek gecoverd zien? Je wil een reportage laten maken? Je wil een actueel onderwerp in beeld brengen? Onze videoreporters hebben ervaring bij het persagentschap Belga, bij de RTBF, bij Belgacom Tv,... Bij CrossCast vind je de journalistieke insteek die je zoekt.

Wat kan je van onze freelance video marketeers verwachten?

Ons videoteam is bijzonder flexibel en werkt je videoprojecten op maat uit, van concept tot afgewerkt product. Scenario nodig? Onze copywriters schrijven de tekst voor je video. Vertaling of ondertiteling nodig? Ook daarvoor kan je bij CrossCast terecht.

Als je video eenmaal af is, stopt het verhaal niet. Onze experts in SEO, social media en online marketing zorgen ervoor dat je het maximum haalt uit je audiovisuele content.

Waarom een freelance copywriter kiezen uit de TalentPool van Crosscast?

Simpel, bij ons krijg je:

 1. Full service
  CrossCast is een ‘one stop shop’ van expertise voor het dagelijkse beheer van online en offline communicatie. In onze TalentPool vind je copywriters met heel uiteenlopende expertise, zodat we je altijd een getalenteerde freelancer kunnen voorstellen die precies bij je past.
  Bovendien kan je op ons rekenen als klankbord om je content productie scherp te stellen.
 2. Flexibiliteit
  We passen ons vlot aan je concrete behoeften aan. Korte of lange duur, ter plaatse of vanop afstand, één expert of een heel team. De expertise die je nodig hebt, wanneer je die nodig hebt.
 3. Snelheid
  CrossCast beschikt over een uitgebreid netwerk van ervaren freelancers. Zo bezorgen we je snel de juiste expertise - soms zelfs binnen de 24 uur. Zodat je meteen verder kan.

Op zoek naar video die overtuigt en converteert?