Meer informatie over "E-mail marketeer"

Een goede e-mail kan indrukwekkende resultaten opleveren. Tenminste als je het slim aanpakt. Je campagne moet immers goed afgestemd zijn op je doelpubliek en je doelstelling. Geen idee hoe je daaraan begint? Onze e-mail marketeers helpen je je idee uit te werken tot een concreet actieplan.

Freelance e-mail marketeer inschakelen in jouw bedrijf?

Om te scoren met een e-mailcampagne heb je heel wat ingrediënten nodig: een mooie template, een responsive design, overtuigende copy, een gesegmenteerde contactenlijst… Maar bovenal heb je een goed actieplan nodig. Welk doel wil je bereiken met je campagne? En hoe ga je dat bereiken?

Onze freelance e-mail marketeers stellen een plan van aanpak op om een e-mailcampagne met effect uit te bouwen. Ook volgen ze de resultaten van de e-mail op de voet op en brengen uitgebreid verslag uit.

Een ervaren freelance marketeer werkt volgens 3 stappen:

 1. De campagne uittekenen
 2. De campagne uitsturen
 3. Opvolgen en evalueren

Meer weten? Contacteer ons >

Stap 1: E-mail campagne uittekenen

Je plant binnenkort een evenement en wil dat aankondigen? Je wil trouwe klanten een exclusieve korting aanbieden? Je wil je lezers op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes?

Dat kan allemaal met een e-mailcampagne. Maar om je doel te bereiken, moet je je boodschap goed afstemmen op je lezers. Daarom beginnen onze e-marketeers met een kort zoekwoordenonderzoek en/of een klantenprofiel (bijvoorbeeld via Google Analytics).

Om je lezers gericht aan te spreken, maken onze e-mail marketeers gebruik van segmentatie. Dat houdt in dat we je contactenlijst opdelen op basis van relevante variabelen (regio, al klant/nog geen klant, functie, interesses …) en de inhoud van je e-mail daarop afstemmen.

Daarnaast leggen we de doelstelling van de campagne vast en koppelen die meteen aan concrete metrics (KPI’s). We bekijken hoe we die doelstelling het best kunnen bereiken en stemmen de campagne daarop af.

Stap 2: E-mail campagne opstellen

We verzamelen alle ingrediënten voor je e-mailcampagne:

 • responsive design, aangepast aan verschillende e-mail clients en consistent met je andere online communicatie (website, social media, e-mail)
 • geavanceerde tracking, gelinkt aan de analytics van je website
 • een gesegmenteerde contactenlijst
 • een gepersonaliseerde onderwerpregel, aanspreektitel en inhoud van de e-mail, afgestemd op je doelgroep
 • een vlotte tekst die aanzet tot actie, met de juiste tone-of-voice
 • integratie met social media voor verhoogde visibiliteit

Onze e-mailcampagne managers zetten alles klaar in je e-mail tool. Voor we de campagne uitsturen, controleren we of alles juist verschijnt in verschillende browsers, e-mail clients …

Stap 3: Opvolgen en evalueren van jouw e-mail marketing

Na de verzending volgt onze freelance e-mail marketeer de resultaten van de campagne op. Wie opent de mail en op welke CTA klikt hij door? We volgen de KPI’s op die we in de voorbereidingsfase besproken. We evalueren de resultaten en bekijken samen wat de volgende keer nog beter kan.

Hulp nodig bij andere aspecten van je e-mailcampagne? Reken ook op onze freelance copywriters voor een vlotte, overtuigende tekst met prikkelende onderwerpregel, een gepersonaliseerde aanspreektitel, een aangepaste template en passende beelden.

We zetten je e-mail voor je klaar in het programma dat jij verkiest (Campaign Monitor, MailChimp, Selligent ...). We zorgen voor een responsive design en geavanceerde tracking, indien mogelijk gelinkt aan de analytics van je website.

Wat kan je van onze freelance e-mail marketeers verwachten?

 1. Plan van aanpak
  Bij de start van het project bespreken we samen de doelstelling, het doelpubliek, de timing en het budget van de campagne. We stellen een concreet plan van aanpak op om je doelstelling te bereiken.
 2. Volledig afgewerkte e-mailcampagne(s), klaar voor verzending
  We staan ook in voor segmentering, personalisering en automatisering van je e-mail.
 3. Overzichtelijk rapport van de resultaten
  We volgen je KPI’s op en evalueren de resultaten van de campagne. We trekken conclusies en geven concreet advies voor volgende e-mailcampagnes.

Waarom een freelance e-mail marketeer kiezen uit de Talent Pool van Crosscast?

Simpel, bij ons krijg je:

 1. Full service
  CrossCast is een ‘one stop shop’ van expertise voor het dagelijkse beheer van online en offline communicatie. Je vindt bij ons alles wat je nodig hebt op het vlak van content productie, technische ondersteuning en online marketing. Bovendien kan je op ons rekenen als klankbord om je content productie scherp te stellen.
 2. Flexibiliteit
  We passen ons vlot aan je concrete behoeften aan. Korte of lange duur, ter plaatse of vanop afstand, één expert of een heel team. De expertise die je nodig hebt, wanneer je die nodig hebt.
 3. Snelheid
  CrossCast beschikt over een uitgebreid netwerk van ervaren freelancers. Zo bezorgen we je snel de juiste expertise - soms zelfs binnen de 24 uur. Zodat je meteen verder kan.

Hulp nodig om een e-mailcampagne uit te bouwen?