Meer informatie over "Alternatieven voor freelancers die tijdens de coronacrisis tijdelijk geen opdracht hebben"

Had jij het tot voor kort te druk om grondig na te denken over jouw freelance toekomst? Maakte je het afgelopen jaar véél te weinig tijd vrij om een langetermijnsplanning op te stellen of een inspirerende cursus te volgen? Of wil je graag een steentje bijdragen? Een overzicht van alternatieven om deze corona periode zinvol door te brengen.

Maak werk van je freelance toekomst

Als de coronacrisis een gat in je agenda geslagen heeft, dan kan je de vrijgekomen tijd nuttig gebruiken om te investeren in je eigen freelance carrière.

Teken je langetermijnsplanning uit

Denk na over je huidige manier van werken en zoek manieren om beter, efficiënter of gerichter te werken in de toekomst.

Denk groot

Maak tijd om je digitale vaardigheden aan te scherpen. Gebruik de vrijgekomen tijd om werk te maken van een groot project waar je tot nu toe geen tijd voor vond. Of blaas het stof van een oud project waar je al lang aan wilde starten. Wie weet tot welke nieuwe wending van jouw freelance carrière dit kan leiden!

Blijf leren

Veel freelancers vinden te weinig tijd vrij om regelmatig nieuwe kennis op te doen of een inspirerende cursus te volgen. Bekijk het positief: dankzij de coronacrisis krijg je nu zomaar de tijd cadeau om een online cursus te volgen die al jarenlang op je verlanglijstje staat.

Zet je online aanwezigheid op punt

Misschien wil je eindelijk een goede website maken die je expertise in de kijker zet? Een contentstrategie uitbouwen voor jezelf? Deze rustigere periode als freelancer is geschikt om nieuwe content te maken voor (toekomstige) klanten.

  • Maak werk van je portfolio en vul het aan met recente opdrachten.
  • Bouw je LinkedIn profiel uit.
  • Update je eigen website.
  • Schrijf een blogartikel voor je website.
  • Stuur een nieuwsbrief uit.
  • Laat van je horen op je sociale media kanalen.

Verwerk je administratie

Hoe vaak heb je de voorbije maanden gezucht dat je Echt Geen Tijd had om je administratie eens deftig aan te pakken? Toegegeven, het is niet de leukste klus die we kunnen bedenken, maar bedenk hoe fijn het zal zijn als je die financiële en administratieve rompslomp eindelijk hebt aangepakt.

Draag jouw steentje bij aan het inperken van de coronacrisis

Heel wat geëngageerde freelancers besteden hun tijd nuttig en dragen iets bij aan de maatschappij. Dat kan op verschillende manieren.

Word lid van de Facebookgroep CommunicatiePro's tegen #COVID19BE

Al meer dan 1000 communicatie professionals sloten zich aan bij deze Facebookgroep. Ze bundelen hun skills en krachten om samen het verschil maken tegen #COVID19BE. Je vindt er een overzicht van initiatieven en vragen vanuit de zorgsector in verband met crisiscommunicatie. Sluit je nu aan!

Hulp voor helden

Help een zorgverlener in je buurt, door boodschappen te doen of op zijn kinderen te letten. Er worden ook vrijwilligers gezocht die een praatje willen maken aan de telefoon of die ouderen willen leren videobellen. Stel je kandidaat om onze zorghelden te helpen.

Word crisisvrijwilliger bij het Rode Kruis

Als crisisvrijwilliger bied je ondersteuning bij logistieke taken zoals bedden opmaken of maaltijden rondbrengen. Help helpen in tijden van corona.

Maak zelf mondmaskers

Onze zorgverleners hebben je nodig! Om de strijd tegen #COVID19BE te winnen, is er nood aan mondmaskers. Haal je naaimachines boven, download het goedgekeurde patroon en ga aan de slag.


<< Terug naar Corona overzicht

Vragen over corona? Tips voor andere freelancers? Laat het ons weten. We gaan voor jou op zoek naar het antwoord en vullen deze pagina’s verder aan.