Meer informatie over "Hoe vind je nieuwe freelance opdrachten tijdens de coronacrisis?"

Hoe vind je een volgende freelance opdracht op een moment dat het hele land in lockdown gaat? Voor veel freelancers blijft dat dé vraag. We willen je graag inspireren om out of the box te denken. Is het nu rustiger omdat je opdracht is afgelopen en er zich niet meteen een nieuwe opdracht aandient? Een overzicht van acties waarmee je meteen aan de slag kan.

Werk digitaal

Geef je als freelancer regelmatig vormingen? Dan zijn die afgelast voor de volgende weken en misschien zelfs maanden. Maar je kan handig gebruik maken van je kwaliteiten als coach of lesgever om digitale cursussen op poten te zetten.

Maak een webinar

Jij bent niet de enige met meer tijd. Ook potentiële klanten hebben nu tijd om een nieuwe vaardigheid onder de knie te krijgen en daar kan jij misschien bij helpen. Maak een of meerdere webinars waarin je jouw expertise uitlegt. Je kan deze gratis of tegen betaling aanbieden aan bestaande of nieuwe klanten.

Via Eventbrite kan je tickets aanmaken voor je webinar.

Organiseer online lessen of geef virtuele personal coaching

Bied pakketten aan met oefeningen die klanten kunnen doen – al dan niet tegen betaling. Je kan verschillende werkvormen combineren: een online cursus, praktische werkfiches die klanten kunnen invullen en regelmatige face-to-face momenten via Skype of andere platformen.

Hou contact met je klanten

Werk je nu van thuis uit voor je opdrachtgever? Zorg er dan voor om voldoende digitale overlegmomenten in te plannen. Het is belangrijk dat je minstens wekelijks via Skype of conference call overlegt over je werk. Meer tips daarover vind je hieronder.

Waar vind je nieuwe opdrachten?

Bij veel bedrijven zijn freelancers vaak de eerste die 'ontslaan' worden in tijden van crisis. Maar bij andere bedrijven is er ook net veel opportuniteit om anders te gaan werken of om met de crisis om te gaan. Het is dus vooral een kwestie van die opportuniteiten te vinden.

Schrijf je in bij een intermediair

Ook in tijden van corona virussen moet je als freelancer niet altijd zelf op zoek gaan naar een geschikte freelance opdracht. CrossCast helpt je daar graag bij.

Schrijf je in in onze Talent Pool. Van zodra er een opdracht binnenkomt die past bij jouw freelance expertise, contacteren we je meteen.

Facebook groep: Opdrachten & Vacatures

Een aantal freelancers startten zelf deze groep waar nieuwe opdrachten in deze tijden gecommuniceerd worden. Misschien zit jouw volgende opdracht er wel tussen. Wordt snel lid en blader door de opdrachten.


<< Terug naar Corona overzicht

Vragen over corona? Tips voor andere freelancers? Laat het ons weten. We gaan voor jou op zoek naar het antwoord en vullen deze pagina’s verder aan.