Meer informatie over "Van thuis uit werken tijdens de coronacrisis"

Freelancers zijn dé specialisten op het vlak van telewerken, thuiswerken of werken op afstand. Op dat vlak hebben we dus een professioneel streepje voor. Werk jij meestal bij een klant op kantoor of in een co-working space? Vraag je je af hoe je rustig kan blijven thuiswerken terwijl je kroost er de hele dag rondloopt? Al onze tips voor jou op een rijtje.

#blijfinuwkot

Eerst en vooral: denk aan je gezondheid en aan de gezondheid van de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Ga niet naar het kantoor van je klant, tenzij dat echt noodzakelijk is.

Blijf in contact met je klanten

Net nu je je klanten niet meer in het echt kan ontmoeten, is het belangrijk dat je voldoende virtuele contactmomenten inplant. Zorg dat je regelmatig een face-to-face overleg voorziet zodat je klant op de hoogte blijft van jouw werk en zodat jij op de hoogte blijft van de noden en prioriteiten van de klant. Zeker als je meewerkt aan de crisiscommunicatie.

Enkele tips over hoe je efficient online kan vergaderen.

Maak gebruik van handige digitale tools

Bekijk onze 6 favoriete programma's om samenwerking van op afstand te vereenvoudigen.

Plan je dag

Maak aan het begin van een dag een planning op met daarin zowel je professionele activiteiten als rustpauzes en gezinsmomenten. Zeker voor wie kinderen heeft, is het essentieel om een structuur aan te brengen om de volgende dagen en weken zonder kleerscheuren door te brengen.

Online vind je tal van voorbeelden van dagschema’s waarin je zowel tijd voorziet voor je eigen freelance opdrachten als voor de schoolopdrachten van de kinderen.

Upgrade je werkruimte

Denk je er al een tijdje over na om een sneller internetabonnement te nemen? Is het tijd voor een grotere monitor? Of kan je bureau wel een kleine upgrade gebruiken? Als je budget het aankan, is dit het goede moment om je thuiskantoor comfortabeler maken.

Zo wordt het nog aangenamer om van thuis uit te werken, en het zou wel eens kunnen dat je dat vaker zal doen in de nabije toekomst.

Schakel afleiding uit

Kies ervoor om de uren dat je van thuis uit werkt, zo te organiseren dat je gefocust aan de slag kan. Die upgrade van je bureau zal daar zeker bij helpen, maar ook duidelijke afspraken met het hele gezin zijn belangrijk zodat jij je focus en flow kan bewaren als je aan de slag bent.

 


<< Terug naar Corona overzicht

Vragen over corona? Tips voor andere freelancers? Laat het ons weten. We gaan voor jou op zoek naar het antwoord en vullen deze pagina’s verder aan.